keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Amaryllis ja hunajamanteleiden ohje

Päivät kuluvat kovaa vauhtia,
joulu on niin pian jo täällä!
Mulla on kaikki lahjat vielä vaiheessa,
joten täytyy skarpata.
En kuitenkaan aio ottaa mitään stressiä. :)

Mulla ei ole aiemmin ikinä ollut amaryllistä,
mutta nyt halusin ostaa sellaisen.
En kyllä varmaan saa sitä edes jouluun asti pysymään hengissä..
Varsi on kasvanut muutamassa päivässä hirveesti 
pituutta ja kukkaakin näkyy jo vähän. 

Ruukun koristelin sammaleella, kävyillä ja marjaoksilla.



Viime postauksessa olleiden hunajamanteleiden ohje:


 3 dl kuorellisia manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
½ dl ruokosokeria
½ tl suolaa



Laita mantelin leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225 asteessa noin kymmenen minuuttia. Kääntele manteleita muutaman kerran ja tarkkaile, etteivät ne pala. 

Ota mantelit pois uunista ja sekoita laakeassa kattilassa hunaja, vesi ja öljy kiehuvaksi.
Lisää mantelit ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes suurinosa nesteestä on imeytynyt manteleihin.

Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokerit päälle.

Levitä leivinpaperille jäähtymään.

4 kommenttia:

  1. Namin kuuloinen, menee kokeiluun - Kiitos! Ja aivan ihana tuo amaryllis. Sammal, marjat ja kävyt sekä pitsi tekee siitä todella kauniin jo ennen kuin se puhkeaa kukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyviä ja nopea tehdä! :)
      Sammalta ja muita luonnonmateriaaleja on pakko tunkea joka paikkaan, olen ihan koukussa niihin. :D

      Poista
  2. Kauniisti koristeltu amaryllis ! Amaryllis on niin ihana joulukukka. Vaikka se jo nyt kukkisi, niin lähempänä joulua se saattaa tehdä toisen tai jopa kolmannen kukkavanan. Siis hurmaava joulukukka : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosiaan hurmaava joulukukka! Tänään aukesi ensimmäinen kukka ja uutta nuppuakin tulee jo, joten toivottavasti kukkii vielä ainakin toisenkin kerran ennen joulua. :)

      Poista